Padlók az élelmiszeripar számára
Az élelmiszeriparban számos olyan terület található, amelyek fokozottan maró hatású szerves savaknak vannak kitéve. Ilyenek például a húsfeldolgozó üzemek, tejfeldolgozó létesítmények, borászatok, sörgyárak, az olajfeldolgozó üzemek, stb.. Szerves savakat azonban más élelmiszerek is nagy mennyiségben tartalmaznak. A padlóburkolatokat tehát hatékony védelemmel kell ellátni a vegyi anyagokkal szemben, ellenálló képességük mellett pedig biztosítani kell a higiéniai és fertőtlenítési előírásoknak és szabványoknak való megfelelőségüket is.
Az élelmiszeripari biztonsági szabványok által előírt higiéniai követelmények különleges anyagokat igényelnek az élelmiszerek és italok gyártására és csomagolására vonatkozóan.
Néhány lehetséges terület, mely az élelmiszeripari előírásoknak is meg kell hogy feleljen:
- Ételek és italok tárolására szolgáló környezet
- Erősen maró hatású szerves savaknak kitett felületek
- Ételek előkészítésére és főzésére szolgáló területek
- Vendéglátóhelyek
- Kereskedelmi létesítmények padlóburkolatainak gyors elkészítése vagy felújítása
- Húsok és halak feldolgozóterületei
- Italok előkészítésére, palackozására és tárolására használt területek